#26: Véronique Bockstal – Het draait om mensen

“Toeval bestaat niet. Iets valt je toe.”

Helaas kwam de regen wat roet in het eten gooien. Excuses voor de mindere audiokwaliteit. De audioruitenwissers kregen de druppels niet van de opname af :-).

Buspraat is een wekelijkse no-nonsense-podcast vol spontane, openhartige en diepgaande gesprekken met ondernemende mensen.

Bijzondere, grappige maar ook emotionele verhalen over het maken van (levens)keuzes op belangrijke momenten in hun leven.

Over hun drijfveren, passies, talenten en dromen.

Verhalen die een inspiratie voor anderen mogen zijn.

Gastheer Joris Evens helpt ondernemers op een slimme manier hun tijd, aandacht & geld te besteden aan die dingen die echt belangrijk voor hen zijn.

Het leven is kort en kostbaar. Zoek jij de strategieën om vermogen op te bouwen, geldstress te verminderen, vrijheid te creëren en je dromen te realiseren?

Ontdek dan de vijf fundamentele componenten voor jouw Buspraat roadtrip op www.buspraat.be

Doe het vandaag nog, want het leven is geen oefening…

In deze opname heb ik Véronique Bockstal te gast in mijn busje.

Ontdek in ons gesprek:

☑️ hoe jij een shout-out kan krijgen in deze podcast

☑️ wie Véronique is

☑️ de impact van keuzestress en FOMO op haar leven

☑️ welke verschillende petten ze draagt

☑️ waar ze met haar boek aan wil bijdragen en hoe het tot stand kwam

☑️ de belangrijkste verschillen tussen doorsnee mannelijke en doorsnee vrouwelijke ondernemers en het belang van context

☑️ wat je nodig hebt om te groeien

☑️ waarom extern kapitaal niet per definitie gelijk staat aan controle afgeven

☑️ het belang van met je cijfers bezig te zijn als ondernemer

☑️ hoe ze kijkt naar tijd en prioriteit en de rol van geld In het leven

Wie is Véronique:

Véronique is wat je noemt, een late springer. Na een carrière als consultant/interim manager, verliet ze op haar 50ste de comfortzone van tijd ruilen voor geld. Ze begaf zich op onontgonnen terrein op verschillende vlakken: een echt bedrijf starten in een sector die ze enkel kende als consument. Na drie jaar verkocht ze met spijt in het hart haar ‘baby’ en verdiepte ze zich in de redenen waarom zoveel vrouwelijke ondernemers, eens ze opgestart zijn, (te) kleinschalig blijven. 93% van alle onderneemsters haalt nooit de kaap van €1 miljoen omzet. Uit die zoektocht ontstond een acceleratorprogramma voor female founders, een nieuw eigen bedrijf, outgrow, dat onderne(e)m(st)ers individueel begeleidt op hun groeipad en een boek, ‘De vrouw van 1 miljoen’.

Bedankt dat je deze aflevering van Buspraat hebt beluisterd.

Vond je deze aflevering waardevol en wil je de podcast steunen? Kijk dan even op www.buspraat.be/steun  en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Wie weet doe ik in een van de volgende afleveringen wel een shout-out naar jou of jouw bedrijf.

En als jij veel waarde hecht aan het ontwikkelen van win-win relaties, schrijf je dan ook even in voor een van de buspraat ont-netwerklunches via www.buspraat.be/lunch Dat is de manier bij uitstek om om efficiënt en effectief met andere opmerkelijke professionals uit het buspraatnetwerk te verbinden.

Tot de volgende keer, dan zit ik samen met Andy Coomans in een gesprek over het bouwen en het loslaten van een bedrijf, nieuwe passies ontdekken en drie koeien kopen in plaats van een boot.

Links:

Outgrow: https://www.outgrow.be/

Buspraat: https://www.buspraat.be

Joris Evens: https://www.jorisevens.be

Uw Geldarchitect: https://www.u